Therapeut


Praktijk voor Analytische Hypnotherapie


Levenslooppsychologie, Hypnotherapie, Jungiaans Analytische Therapie, Coaching


Caroline Jonkman, MSc   


Levenslooppsycholoog , Jungiaans Analytisch Therapeut, Hypnotherapeut


De vraag waarom dingen zijn zoals ze zijn hebben mij van jongs af aan bezig gehouden.

Al in mijn tienerjaren hield ik me bezig met de theorie├źn van Sigmund Freud en Carl Gustav Jung. Ik wilde de essentie leren kennen van allerlei situaties en naarmate ik me verder ontwikkelde, ontdekte ik steeds meer over de processen die kunnen spelen bij mensen en bij mijzelf.

        Ik volgde de opleiding Lerares Basisonderwijs en kwam in aanraking met pedagogiek en psychologie. Dit inspireerde mij om Pedagogiek te gaan studeren aan de universiteit. De interesse in dieptepsychologie bleef echter onverminderd aanwezig en ik besloot mij verder in die richting te ontwikkelen.


Foto: Superformosa photography

Ik volgde de opleiding Hypnotherapie aan het Jungiaans Instituut in Nijmegen, vervolgens heb ik daar een masteropleiding afgerond en daarna ben ik verder gegaan met een verdiepingsjaar in de psychologie van Garl Gustav Jung.

        In 1999 ben ik mijn praktijk gestart en ben ik hypnotherapie en analytische therapie gaan geven. Inmiddels werk ik ruim 20 jaar als zelfstandig therapeute. Ik vind het altijd een bijzondere ervaring om mensen te mogen begeleiden in hun proces van ontdekking, verwerking, ontwikkeling en groei.


Naast mijn praktijk ben ik verder gegaan met een wetenschappelijke studie: ik ben psychologie gaan studeren en heb mijn universitaire mastergraad (MSc) in de levenslooppsychologie in februari 2019 behaald met cum laude resultaat.

     Tijdens mijn universitaire studie groeide mijn interesse in het doen van wetenschappelijk onderzoek. Dit heeft mij tot mijn volgende stap gebracht: een aanstelling bij Tilburg University waar ik werkzaam ben als wetenschappelijk onderzoeker. Ik combineer deze functie met mijn werk als therapeut. 


Door mijn brede, all-round ontwikkeling kan ik me makkelijk verplaatsen in de belevingswereld van een ander, en ik kan mijn therapie daarop aanpassen.


Ieder mens is uniek, elke therapeutische begeleiding is daarom ook uniek.