Therapeut


Praktijk voor Analytische Hypnotherapie


Levenslooppsychologie, Hypnotherapie, Jungiaans Analytische Therapie, Coaching


Caroline Jonkman, MSc   


Levenslooppsycholoog , Jungiaans Analytisch Therapeut, HypnotherapeutDe vraag waarom dingen zijn zoals ze zijn hebben mij van jongs af aan bezig gehouden.

Al in mijn tienerjaren hield ik me bezig met de theorie├źn van Sigmund Freud en Carl Gustav Jung. Ik wilde de essentie leren kennen van allerlei situaties en naarmate ik me verder ontwikkelde, ontdekte ik steeds meer over de processen die kunnen spelen bij mensen en bij mijzelf.

Ik volgde de opleiding Lerares Basisonderwijs en kwam in aanraking met pedagogiek en psychologie. Dit inspireerde mij om Pedagogiek te gaan studeren aan de universiteit. De interesse in dieptepsychologie bleef echter onverminderd aanwezig en ik besloot mij verder in die richting te ontwikkelen.Ik volgde de opleiding Hypnotherapie aan het Jungiaans Instituut in Nijmegen, een jaar masteropleiding volgde en daarna ben ik verder gegaan in een verdiepingsjaar in de psychologie van Garl Gustav Jung en heb ik de opleiding afgerond waarna ik kon starten als Analytisch Therapeut. Aansluitend ben ik verder gaan studeren: ik ben psychologie gaan studeren en heb mijn universitaire mastergraad (MSc) in de levenslooppsychologie in februari 2019 behaald met cum laude resultaat. Het doen van wetenschappelijk onderzoek is net als therapie geven een passie en ik combineer mijn werk als therapeut met de functie van wetenschappelijk onderzoeker aan Tilburg University, waar ik op 1 november voor drie dagen per week ga starten. Twee dagen per week ben ik werkzaam als therapeut in mijn praktijk.


In 1999 ben ik mijn praktijk gestart en ben ik hypnotherapie en analytische therapie gaan geven. Inmiddels werk ik ruim 20 jaar als zelfstandig therapeute. Ik vind het altijd een bijzondere ervaring om mensen te mogen begeleiden in hun proces van ontdekking, verwerking, ontwikkeling en groei. 


Door mijn brede, all-round ontwikkeling kan ik me makkelijk verplaatsen in de belevingswereld van een ander, en ik kan mijn therapie daarop aanpassen.


Ieder mens is uniek, elke therapeutische begeleiding is daarom ook uniek.