Therapeut


Praktijk voor Analytische Hypnotherapie


Levenslooppsychologie, Hypnotherapie, Jungiaans Analytische Therapie, Coaching


Caroline Jonkman MSc   


Psycholoog , Jungiaans Analytisch Therapeut, Hypnotherapeut MasterDe vraag waarom dingen zijn zoals ze zijn hebben mij van jongs af aan bezig gehouden.

Al in mijn tienerjaren hield ik me bezig met de theorie├źn van Sigmund Freud en Carl Gustav Jung. Ik wilde de essentie leren kennen van allerlei situaties en naarmate ik me verder ontwikkelde, ontdekte ik steeds meer over de processen die kunnen spelen bij mensen en bij mijzelf. Een onderdeel van dit proces was mijn ontwikkeling tot therapeute.


Inmiddels werk ik bijna 20 jaar als zelfstandig therapeute in mijn praktijk. Ik vind het altijd een bijzondere ervaring om mensen te mogen begeleiden in hun proces van ontdekking en groei.Nadat ik de opleiding Lerares Basisonderwijs en Pedagogiek had gevolgd, bleef de interesse in de diepte-psychologie bestaan en besloot ik mij verder in die richting te gaan ontwikkelen. Ik volgde de opleiding Hypnotherapie aan het Jungiaans Instituut in Nijmegen. Daarna heb ik daar ook de Masteropleiding gevolgd en de opleiding tot Jungiaans Therapeut. In 1999 ben ik mijn praktijk gestart. In februari 2019 heb ik mijn mastergraad (MSc) Levenslooppsychologie aan de Open Universiteit behaald.


Door mijn brede ontwikkeling kan ik me makkelijk verplaatsen in de belevingswereld van een ander, en ik kan mijn therapie daarop aanpassen. Ieder mens is uniek, elke therapeutische begeleiding is daarom ook uniek.