De therapie

De therapie


Analytische hypnotherapie is een therapievorm die de diepere, onbewuste betekenis van je probleem onderzoekt.


Wat maakt dat je niet kunt reageren zoals je wilt? Waar worstel je mee? Hoe komt het dat er zomaar gevoelens naar boven komen die je niet kunt plaatsen? Waar liggen de oorzaken van je probleem? Met deze therapievorm kun je hier zicht op krijgen. Door te onderzoeken wat er onbewust speelt geef je jezelf de gelegenheid oude pijn en wonden te helen en op te ruimen. Je kunt de diepere betekenis van je problemen ontdekken. Zo komt er steeds meer ruimte om te beleven hoe je nu eigenlijk zelf graag je leven wilt invullen en te worden wie je in essentie bent.


Vanuit mijn rustige en warme houding nodig ik je uit om je diepere zelf te doorgronden, en jezelf te (her)ontdekken. Ik help je de oorzaken van je problemen te accepteren en er op een andere wijze mee om te gaan. Samen gaan we op zoek naar hoe jij graag je leven wilt invullen vanuit je eigen kracht.Werkwijze


De therapie start met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek gaan we uitgebreid in op je hulpvraag. Wat zijn de achtergronden van je probleem, welke patronen zijn er ontstaan? Wat heb je al geprobeerd? Aan de hand van je hulpvraag wordt een doel gesteld voor de therapie. 

Het intakegesprek dient ook als kennismaking. Het is belangrijk dat je het gevoel hebt dat we goed samen kunnen werken. 

Vervolgens maken we afspraken over de frequentie van de therapiesessies en tijdens die sessies onderzoeken we je probleem dieper. 

Technieken


Om het onbewuste in beeld te brengen maak ik gebruik van verschillende technieken. Eén daarvan is hypnose. In therapie is hypnose bedoeld om je te laten concentreren op je gevoelens en ervaringen en zodoende contact te leggen met wat er onbewust speelt.  Hypnose tovert geen symptomen weg, maar het helpt je om bewust te worden van je onbewuste drijfveren en gedrag. Andere technieken die ik toepas zijn: gesprekstherapie, visualisaties, droomanalyse, tekenanalyse, systemisch werk, regressie, innerlijk kind werk, analyse van gezins- en familiedynamieken,  en ontspanningstechnieken. Zo ontstaat een brede therapievorm waarin cognitieve en inzichtgevende technieken elkaar afwisselen.

Ervaringen

“Ik ken nu de oorzaak van mijn problemen en kan er nu meer aan doen" 

Vrouw - 45 jaar