Therapeut

Over Caroline Jonkman 


De vraag waarom dingen zijn zoals ze zijn hebben mij van jongs af aan bezig gehouden. Al in mijn tienerjaren hield ik me bezig met de theorieën van Sigmund Freud en Carl Gustav Jung. Ik wilde de essentie leren kennen van allerlei situaties en naarmate ik me verder ontwikkelde, ontdekte ik steeds meer over de processen die kunnen spelen bij mensen en bij mijzelf.

        Ik volgde de opleiding Lerares Basisonderwijs en kwam in aanraking met pedagogiek en psychologie. Dit inspireerde mij om Pedagogiek te gaan studeren aan de universiteit. De interesse in dieptepsychologie bleef echter onverminderd aanwezig en ik besloot mij verder in die richting te ontwikkelen.

Ik volgde de opleiding Hypnotherapie aan het Jungiaans Instituut in Nijmegen, vervolgens heb ik daar een masteropleiding afgerond en daarna ben ik verder gegaan met een verdiepingsjaar in de psychologie van Garl Gustav Jung.

        In 1999 ben ik mijn praktijk gestart en inmiddels werk ik ruim 25 jaar als zelfstandig therapeute Ik vind het altijd een bijzondere ervaring om mensen te mogen begeleiden in hun proces van ontdekking, verwerking, ontwikkeling en groei.


Naast mijn praktijk ben ik verder gegaan met een wetenschappelijke studie: ik ben psychologie gaan studeren en heb mijn universitaire mastergraad (MSc) in de levenslooppsychologie in februari 2019 behaald met cum laude resultaat. Daarna heb ik van 2019 tot april 2022 mijn werk als therapeut gecombineerd met werk als wetenschappelijk onderzoeker. 

     

Door mijn brede, all-round ontwikkeling kan ik me makkelijk verplaatsen in de belevingswereld van een ander, en ik kan mijn therapie daarop aanpassen.


Ieder mens is uniek, elke therapeutische begeleiding is daarom ook uniek.

KWALIFICATIES


Jaren in de praktijk: 25+

Certificering:                  

Master WO Psychologie (2019, cum laude)

Diploma Jungiaans Analytisch Therapeut (2002)

Diploma Hypnotherapeut Master (2000)

Diploma Hypnotherapeut (1999)



Ervaringen

“De therapie heeft me mijn leven teruggegeven.

Vrouw - 51 jaar